Nisem ljubiteljica čičerike. Ampak te palačinke pa so wow. Sobotno kosilo, ki je gotovo v eni uri. Kaj več si lahko še želiš??

Čičerkine palačinke z ratatouille omako
Ingredients
Sestavine za palačinke
- 1 1/4 skodelice čičerkine bio moke
- 1 1/3 skodelice vode
- 1/4 žličke soli
- 1/2 žličke suhega origana
- 1 žlička mlete kumine
- sončnično olje
Sestavine za ratatouille
- 1/2 srednje velikega jajčevca
- 1 srednje velika zucchini bučka
- 1/2 srednje velike zelene paprike
- 1/2 čebule
- 4 srednje veliki paradižniki
- 2 dl paradižnikove pasate
- 1 ščep soli
- 1 ščep popra
- origano, bazilika
Instructions
- Za palačinke v posodi, kjer bomo lahko zmešali sestavine, vsujemo moko, vodo ter vse začimbe.
- Z mešalnikom mešamo približno 1 minuto. Zmes bo tekoča, a brez skrbi. Naj stoji okoli pol ure na sobni temperaturi.
- Ponev premažemo z oljem po izbiri, lahko jo premažemo tudi s kokosovim oljem. Mi smo uporabili sončnično olje.
- Na segreto ponev vlijemo zmes za eno palačinko. Mi smo uporabili 1/3 cup posodico za vsako palačinko.
- Ko so robovi zapečeni, obrnete palačinko še na drugo stran. Na vsaki strani pečemo približno 1 minuto ali dokler se stran ne obarva rumenkasto in na določenih delih rahlo rjavo.
- Za ratatouille na olivnem olju popražimo čebulo in ostalo zelenjavo razen paradižnika in paradižnikove pasate. Dodamo vse začimbe.
- Po 5min praženja dodamo paradižnik in paradižnikovo pasato in kuhamo približno 20-30 min, da se zelenjava zmehča.
Notes
Ko so palačinke obložene, jih lahko prelijemo z veganskim jogurtom.