Čičerkine palačinke z ratatouille omako

1K

Nisem ljubiteljica čičerike. Ampak te palačinke pa so wow. Sobotno kosilo, ki je gotovo v eni uri. Kaj več si lahko še želiš??

Čičerkine palačinke z ratatouille omako

Servings 2

Ingredients
  

Sestavine za palačinke

  • 1 1/4 skodelice čičerkine bio moke
  • 1 1/3 skodelice vode
  • 1/4 žličke soli
  • 1/2 žličke suhega origana
  • 1 žlička mlete kumine
  • sončnično olje

Sestavine za ratatouille

  • 1/2 srednje velikega jajčevca
  • 1 srednje velika zucchini bučka
  • 1/2 srednje velike zelene paprike
  • 1/2 čebule
  • 4 srednje veliki paradižniki
  • 2 dl paradižnikove pasate
  • 1 ščep soli
  • 1 ščep popra
  • origano, bazilika

Instructions
 

  • Za palačinke v posodi, kjer bomo lahko zmešali sestavine, vsujemo moko, vodo ter vse začimbe.
  • Z mešalnikom mešamo približno 1 minuto. Zmes bo tekoča, a brez skrbi. Naj stoji okoli pol ure na sobni temperaturi.
  • Ponev premažemo z oljem po izbiri, lahko jo premažemo tudi s kokosovim oljem. Mi smo uporabili sončnično olje.
  • Na segreto ponev vlijemo zmes za eno palačinko. Mi smo uporabili 1/3 cup posodico za vsako palačinko.
  • Ko so robovi zapečeni, obrnete palačinko še na drugo stran. Na vsaki strani pečemo približno 1 minuto ali dokler se stran ne obarva rumenkasto in na določenih delih rahlo rjavo.
  • Za ratatouille na olivnem olju popražimo čebulo in ostalo zelenjavo razen paradižnika in paradižnikove pasate. Dodamo vse začimbe.
  • Po 5min praženja dodamo paradižnik in paradižnikovo pasato in kuhamo približno 20-30 min, da se zelenjava zmehča.

Notes

 
Ko so palačinke obložene, jih lahko prelijemo z veganskim jogurtom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.