Limoncello – Najboljši limonin liker

849

Spomini na lansko poletje in južno Italijo… Kako zlahkoto bi se takoj zdaj teleportirala tja.

Limoncello

Ingredients
  

  • 12 kosov srednje velikih bio limon
  • 1 l alkohol (96%)
  • 1 kg sladkor
  • 1 l vode

Instructions
 

  • Limone, kljub temu, da je na embalaži zagotovilo, da je lupina užitna, dobro operemo pod tekočo vodo in temeljito osušimo. Limone nato z lupilcem za krompir ali manjšim nožem na tanko olupimo.
  • Lupinice stresemo v velik kozarec za vlaganje in prelijemo z alkoholom. Kozarec tesno zapremo in za 21 dni pustimo stati v temnem prostoru.
  • Pripravimo sladkorni sirup. V manjšem loncu zmešamo sladkor in vodo. Vsebino lonca segrejemo ter mešamo toliko časa, da se ves sladkor raztopi. Ko se sirup zgosti, lonec odstavimo.
  • Lupinice zavržemo, alkohol pa zmešamo s sladkornim sirupom. Tekočino nalijemo v čiste steklenice, ki jih tesno zapremo.
  • Pustimo počivati 10 dni. Steklenice shranimo v hladen prostor. Serviramo ohlajeno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.