Spomini na lansko poletje in južno Italijo… Kako zlahkoto bi se takoj zdaj teleportirala tja.

Limoncello
Ingredients
- 12 kosov srednje velikih bio limon
- 1 l alkohol (96%)
- 1 kg sladkor
- 1 l vode
Instructions
- Limone, kljub temu, da je na embalaži zagotovilo, da je lupina užitna, dobro operemo pod tekočo vodo in temeljito osušimo. Limone nato z lupilcem za krompir ali manjšim nožem na tanko olupimo.
- Lupinice stresemo v velik kozarec za vlaganje in prelijemo z alkoholom. Kozarec tesno zapremo in za 21 dni pustimo stati v temnem prostoru.
- Pripravimo sladkorni sirup. V manjšem loncu zmešamo sladkor in vodo. Vsebino lonca segrejemo ter mešamo toliko časa, da se ves sladkor raztopi. Ko se sirup zgosti, lonec odstavimo.
- Lupinice zavržemo, alkohol pa zmešamo s sladkornim sirupom. Tekočino nalijemo v čiste steklenice, ki jih tesno zapremo.
- Pustimo počivati 10 dni. Steklenice shranimo v hladen prostor. Serviramo ohlajeno.