Tale šarkelj pa je res ena izmed najboljših sladic, ki sem jih jedla po dolgem času.
Ves čas me je namreč skrbelo, da bo šarkelj presuh, saj sem običajno v takšne sladice dodajala kislo smetano ali jogurt. Kako sem se motila… Seveda je tako kot vse biskvitne sladice, še boljši naslednji dan. In jaaa počakal je do naslednjega dne in jaaa vreden je vsakega greha 😀
Opozorilo: Ker vsebuje kar precej sladkorja, ki sem ga jaz glede na referenčni recept precej zmanjšala, ga uživajte le tu in tam. En kos ima dobrih 200 kalorij. Pa saj veste vse je dobro le, da je v mejah.

Limonin šarkelj z roza glazuro
Ingredients
Za biskvit
- 2 žlici krušnih drobtin
- 200 g bele pirine moke
- 100 g bele koruzne moke
- 150 g kokosovega sladkorja
- 100 g rastlinske margarine
- 3 žličke pecilnega praška
- 1 srednje velika limona sok in lupina
- 280 ml ovsenega mleka
- 30 g grobo nasekljane pistacije
Za glazuro
- 125 g sladkorja v prahu
- 2 žlici limoninega soka
- 1/4 žličke naravnega rdečega barvila
Instructions
Priprava biskvita
- Najprej namastimo pekač. Mi smo uporabili silikonskega namenjenega za šarklje. Seveda lahko uporabimo tudi navaden pekač, le bolj bomo morali spremljati oz. prilagajati čas peke. Običajno preverimo čas peke z zobotrebcem, ki ga zabodemo v biskvit/šarklej. Če je zobotrebec, ki ga potegnete iz biskvita čist, je biskvit pečen.
- Pekač nato obložimo z krušnimi drobtinami. Prepričajmo se, da z drobtinami prekrijemo celotno površino pekača, da se šarkelj ne prilepi nanj.
- V majhni ponvici stopimo maslo in ga malce ohladimo.
- V veliki posodo zmešamo suhe sestavine - obe moki, pecilni prašek in kokosov sladkor.
- V suhe sestavine dodamo stopljeno maslo, ovseno mleko, limonin sok ter lupino in jih s kuhalnico rahlo zmešamo, le toliko, da povežemo vse v enotno zmes.
- Tako pripravljeno maso zlijemo v pekač in pečemo na 190 stopinjah približno 35min. Vse je seveda odvisno od pečice.
- Ko je šarkelj pečen, ga vzamemo iz pečice ter hladimo približno 15min.
Priprava glazure
- Vse sestavine zmešamo. Prepričamo se, da je masa dovolj gosta, da ostane na šarklju.
Notes
Naravno barvilo uporabljeno v tem receptu je proizvajalca Torta Nature narejen iz redkvice, črnega ribeza in jabolk. Poleg drugih naravnih barvil, ga najdemo v Mercatorju.