Sladek kruh

2.3K

Francozi jim pravijo “courgettes”, Američani “zucchini”, Italijani “zucchina”,… Vsi veste o čem je govora, kajne? Cukini, bučke, …

Všeč mi je, kako darežljive so letošnje poletje bučke na najinem vrtu… Poleg jajčevca in paradižnika so ene izmed meni najljubših “zelenjadnic”. V kulinaričnem kontekstu so “cukiniji” zelenjava. Toda, ali ste vedeli, da so botanično bučke v bistvu sadje?

 

Obožujem kako vsestranske so. Uporabljamo jih lahko tako v slanih, kot tudi sladkih jedeh.

Danes sem se odločila, da bom kombinirala cukinije z ovsom in mandlji. Kako simpatična kombinacija je nastala! Ta krasen kruh je popolna izbira za sobotna ali nedeljska jutra. V družbi s skodelico kave ali čaja, je ta sladek kruh kot poslan iz nebes… 😉

Za peko sem uporabila pekač Zenker, dimenzij 20,5cm x 11,5cm.

Kruh zavit v prozorno folijo bo na sobni temperaturi počakal do 5 dni. Uživajte ob tem super okusnem sladkem kruhu in se tipkamo naslednjič… 😉

Sladek kruh

Kombinacija cukinijev z ovsom in mandlji. Kako simpatična kombinacija je nastala! Ta krasen kruh je popolna izbira za sobotna ali nedeljska jutra. V družbi s skodelico kave ali čaja, je ta sladek kruh kot poslan iz nebes… 😉
Cuisine vegan
Servings 4 osebe

Ingredients
  

  • 2 skodelici večnamenske moke
  • 1 skodelica ovsene moke
  • 1 pest ovsene kaše
  • 1 1/2 žličke pecilnega praška
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • 1 žlička soli
  • 2 žlički cimeta
  • 1/2 žličke mletega muškatnega oreščka
  • 1/2 skodelice ovsenega mleka
  • 3/4 skodelice repičnega olja sončničnega,…
  • 2 žlički vanilijevega ekstrakta
  • 3/4 skodelice belega sladkorja ali sladila po želji
  • 3/4 skodelice rjavega sladkorja
  • 2 skodelici 2 skodelici naribanih bučk
  • 2 pesti grobo narezanih mandljev, ter nekaj mandljevih lističev za vrh štruce

Instructions
 

  • Segrejemo pečico na 175°C. Mreža naj bo na sredini pečice. Namastimo pekač in ga damo na stran.
  • V veliki skledi zmešamo obe moki, ovseno kašo, sodo bikarbono, pecilni prašek, sol in začimbe. Damo na stran.
  • V srednje veliki skledi zmešamo mleko, olje, vanilijev ekstrakt in ves sladkor.
  • Naribamo bučke in iz njih iztisnemo nekaj tekočine. Nato bučke ter nasekljane mandlje vmešamo v mokro zmes iz olja.
  • Mokro zmes vlijemo v skledo s suhimi sestavinami in nežno premešamo, dokler se vse skupaj ne poveže.
  • Pripravljeno maso vlijemo v pekač in ga okrasimo z mandljevimi lističi. Pekač postavimo v pečico.
  • Pečemo približno 75 min oz. naredimo test z zobotrebcem (zobotrebec mora ostati čist, ko ga potegnemo iz kruha).
  • Proti koncu peke lahko kruh pokrijemo z aluminijevo folijo. S tem preprečimo, da se povrhnjica ne zažge.
  • Preden kruh vzamemo iz pekača, ga hladimo približno 20 min, da se popolnoma ohladi.
Keyword peka, plantbased, recept, sladek kruh, sladki kruh, vegan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.