Veganska lešnikova potica

1.4K

Namesto, da sem se prepustila malodušju, sem že kmalu začela iskati načine, kako bi lahko vseeno pripravila kraljico potico.

Mislim, da sem našla odlično verzijo na spletni strani Veganske iniciative, ki sem jo malo prilagodila sebi. Odlično nadomestilo njamaaa.

Veganska lešnikova potica - Nadev

Njama njama...
Ko ugotoviš, da si alergičen na mlečne izdelke tik pred božičnimi prazniki. Waaaaa...

Ingredients
  

  • 100 g 100g mletih lešnikov Za nadev
  • 0,25 - 0,5 dcl ovsenega mleka
  • 0,5 dcl ovsene smetane
  • 25 g kokosove moke
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 0,25 dcl javorjevega sirupa
  • 1/2 žličke cimeta
  • 1 pest sultana rozin
  • 1 sok klementine
  • 1 čep ruma
  • pirin zdrob (po potrebi)

Instructions
 

  • Rozine namočimo v sok 1 klementine ter 1 čep ruma.
  • Damo na stran.Lešnike na hitro pokuhate v ovsenem mleku ter smetani. Dodate ostale sestavine za nadev ter rozine. V kolikor je masa preveč tekoča, ji dodajte pirin zdrob.

Za peko potice sem uporabila dva manjša pekača premera 12 cm.

Veganska lešnikova potica - Testo

Sedaj pa še testo, ki je najbolj pomemben korak. Seveda tudi upotičenost potice ni zanemarljva. Jaz imam rada, da je zelo, zelo, zelooo upotičena 😀
Cuisine slovenia, vegan

Ingredients
  

  • 0,5 dcl ovsenega mleka
  • 0,5 vrečke vinskega kamna
  • 125 g pirine bele moke + 4žlice (po potrebi)
  • 20 g kokosovega sladkorja
  • 1/4 žličke soli
  • 1/2 lupine limone
  • 0,25 dcl ovsene smetane
  • 0,25 dcl repičnega olja

Instructions
 

  • Vinski kamen stresemo v mlačno ovseno mleko. V večji posodi zmešamo suhe sestavine, v njih vlijemo zmes z vinskim kamnom, olje ter smetano. Ker je bilo testo še precej lepljivo, sem dodala približno štiri dodatne žlice pirine moke.
  • Testo razvaljate v pravokotnik, razrežete na pol, obložite z maso. Ko razmažete maso, bodite pozorni na to, da je ne namažete čisto do roba. Vse skupaj zvijete v dve "klobasi" in ju vložite vsako v svoj pekač, ki je namaščen z vegansko margarino.
  • Čeprav meni osebno masa ni nič vzhajala, bi naj bilo potrebno dati pekača s poticama v pečico za približno 25 min na 50 stopinj. Nato pečico nastavimo na 200 stopinj in pečemo okoli 15min. Po tem času nastavimo pečico na 175 stopinj za 10 min. Zadnjih 10 min pečemo na 150 stopinjah.
  • Potice ohladite in daste v vrečko, da se ne osušijo.
Keyword hazelnuts, lešniki, plantbased, potica, sladica, vegan, veganskapotica, vegansksladica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.